Vernieuwde Bibliotheek wordt kloppend hart in alle kernen

Druk bezochte informatieavond op 12 juli in 't Perron

Het was druk in ’t Perron, in de zaal boven de Bibliotheek in Heeze-Leende.

Zo'n 60 mensen waren afgekomen op de uitnodiging om meer te weten te komen over de vernieuwde Bibliotheek in Heeze-Leende, met Bibliotheekpunten in Leende en Sterksel. 

Want dat gaat op korte termijn gebeuren: na een sluiting van 2 weken gaan de deuren van de vernieuwde Bibliotheek in ’t Perron weer open. Bibliotheek Dommeldal gaat daar vanaf 1 augustus het Bibliotheekwerk uitvoeren. De Heezer' inwoners kunnen kiezen uit een uitgebreide actuele collectie romans, boeken voor de jeugd en ook de leesclubs kunnen er weer terecht.Verder natuurlijk ook eBooks en er zijn diverse digitale databestanden te raadplegen. Daarnaast biedt de Bibliotheek een lokaal platform voor lezingen, spreekuren, debatten, kennisdeling, Dementheek, Taalcafé en nog veel meer. Als een sociale marktplaats waar inwoners en organisaties uit  Heeze, Leende en Sterksel elkaar ontmoeten, kennis doorgeven en betrokkenheid tonen.  

 

Ambitieuze plannen! Bibliotheek Dommeldal gaat deze plannen samen met de Stichting Bibliotheek Heeze-Leende vorm geven. De organisatie die, in opdracht van èn samen met de gemeente, een nieuwe visie heeft ontwikkeld voor het Bibliotheekwerk in Heeze-Leende.  Daarbij geadviseerd door vertegenwoordigers uit lokale organisaties op het gebied van welzijn, educatie en cultuur. 

Bibliotheek Dommeldal zal de professionele uitvoering van het Bibliotheekwerk op zich te nemen. Daarnaast organiseert de Stichting zelf ook nog activiteiten in en rond de bieb, o.a. op het gebied van kunst, cultuur en literatuur. Waarbij zij zich jaarlijks laat adviseren door een Raad van Advies.

De gemeente Heeze-Leende is overtuigd van de maatschappelijke meerwaarde van de Bibliotheek en heeft zelfs de ambitie uitgesproken dat iedere inwoner lid moet kunnen zijn van de Bibliotheek zonder financiële belemmeringen. Een korte geschiedenis van de ontwikkelingen rond het bibliotheekwerk in Heeze-Leende vindt u hier.

 

Al die ambities roepen vragen op, maar ook veel ideeën van de aanwezigen. Op praktische vragen konden de medewerkers van de Bibliotheek al vaak meteen het antwoord geven. Met al die ideeën waren zowel Bibliotheek, Stichting en Gemeente heel tevreden. Stichtingsvoorzitter Ben Pollmann liet dan ook weten dat hij zich gesteund voelde in de gezamenlijke ambities. Hij zag er een mooie aanleiding in om met de gemeente verder in gesprek te gaan over mogelijke uitbreiding van het aantal vierkante meters voor de nieuwe Bibliotheek in Heeze.