We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken om ons te helpen bij de programmering en de organisatie. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier.

Programma

  • donderdag 19 september 20.00 uur 't Perron: Carlo Zwartendijk: Het Duurzame Huis
  • donderdag 10 oktober 20.00 uur 't Perron: Janneke Postulart over "De Verborgen Impact"
  • zondag 20 oktober 11.00 uur 't Perron: Astronautje voor kinderen vanaf 4 jaar
  • woensdag 30 oktober 20.00 uur 't Perron: Joris van Sleeuwen over Velasquez-Rembrandt
  • donderdag 7 november 20.00 uur 't Perron: P Elshout over Natuur en Filosofie
  • donderdag 14 november 20.00 uur 't Perron: schrijfster Wanda Reisel
  • donderdag 12 december 20.00 uur 't Perron: verhalen en muziek
  • donderdag 9 januari 20.00 uur 't Perron: Riet Fiddelaers over De Ballerina van Auschwitz

donderdag 19 sept. 20.00 uur 't Perron: Carlo Zwartendijk: Het Duurzame Huis


Carlo Zwartendijk uit Heeze vertelt over zijn ervaringen bij het verduurzamen van zijn huis, dat werd gekozen tot het ‘Duurzaamste huis van Nederland', volgens de nationale Duurzame Huizen Route. Georganiseerd door Vrienden van de Bieb en Bibliotheek Dommeldal in de cyclus Duurzaamheid. 

Toegang is gratis.


donderdag 10 oktober, 20.00 uur, 't Perron: Janneke Postulart over boek De verborgen Impact 


Janneke Postulart houdt een interactieve presentatie over het spraakmakende boek De Verborgen Impact van Babette Porcelijn in de cyclus Duurzaamheid. Het boek biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve.

Georganiseerd door Vrienden van de Bieb en Bibliotheek Dommeldal. Toegang is gratis.


zondag 20 oktober, 11.00 uur, 't Perron: Astronautje voor kinderen vanaf 4 jaar


Op uitnodiging van Kunstsmullen, Vrienden van de Bieb en Bibliotheek Dommeldal komt de solovoorstelling 'Astronautje'  van Klein A'dam producties rond de Kinderboekenweek 2019 naar Heeze. Jonge kinderen maken op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. Het Astronautje is geïnspireerd op belevenissen van astronaut André Kuipers. Voor kinderen vanaf 4 jaar gratis toegang, ouders/begeleiders € 2,50 p.p. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren via secretariaat@kunstsmullen.nl. 


woensdag 30 oktober, 20.00 uur, 't Perron: kunstlezing over Velazquez-Rembrandt.


In het najaar van 2019 presenteert het Rijksmuseum de expositie Rembrandt-Velázquez, met topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje, zoals Rembrandt en Velázquez. Op uitnodiging van Vrienden van de Bieb en Volksuniversiteit Geldrop vertelt kunsthistoricus Joris van Sleeuwen meer over de artistieke achtergrond van deze schilderijen en hun kunstenaars.

 

Toegang € 5,00.  


donderdag 7 november, 20.00 uur, 't Perron: P. Elshout over Natuur en Filosofie


Peer Elshout belicht de opvattingen van enkele filosofen over de natuur: wat zij onder natuur verstaan en in welke relatie zij zich verhouden tot de natuur. De filosofen die de revue passeren zijn o.a. Aristoteles, René Descartes, Karl Marx en de hedendaagse filosofen Bruno Latour, Timothy Morton en René ten Bos. Met het ideeëngoed van de laatstgenoemde drietal begeven we ons direct in de actualiteit van de opwarming van de aarde en de extinctie van organismen.  

Peer Elshout wordt geboeid door filosofie en natuur en geeft daar graag lezingen over. Zijn lezingen sluiten goed aan bij zijn dwaaltochten door het antropoceen. Hij geeft geregeld als  gastdocent met veel plezier filosofielessen op de Nieuwste School (Tilburg) aan VMBO-4 leerlingen.

 

Toegang: gratis


donderdag 14 november, 20.00 uur, 't Perron: lezing schrijfster Wanda Reisel


Inmiddels een traditie: Vrienden van de Bieb ontvangen deze avond de schrijfster Wanda Reisel (Curacao, 1955). Haar eerste boek verscheen in 1986. Sindsdien zijn er een 10-tal boeken verschenen waaronder de roman Witte Liefde (2004) die op de shortlist van de Ako-literatuurprijs stond en werd bekroond met de Anna Bijnsprijs 2007. Op 18 januari 2019 is haar meest recente roman Adam verschenen.

 

Toegang € 10,00.  


donderdag 12 december, 20.00 uur, 't Perron: Avond met verhalen en muziek


Vrienden van de Bieb nodigen iedereen uit voor een sfeervolle avond in december met verhalen en muziek, o.a. verzorgd door Vocal Group Mixed Melody.Toegang is gratis. 


donderdag 9 januari, 20.00 uur, 't Perron: De ballerina van Auschwitz


Edith Eva Eger (92) is een van de laatst overlevenden van Auschwitz en schreef hierover de bestseller De keuze. Over overleven, het opnieuw oppakken van het leven waarbij vergeving voor haar belangrijk is. Dankbaar voor wat haar overkomen is? Riet Fiddelaers-Jaspers reisde vier dagen met haar mee tijdens haar bezoek aan Nederland en kreeg daarbij een dieper inzicht in de motieven van deze bijzondere vrouw. In het kader van de Holocaustherdenking in januari bespreekt Riet (rouw- en traumatherapeut) op deze avond het boek en de impact van een traumatische ervaring op het verdere leven. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om mee te praten. Toegang € 5. 

Lees eventueel vooraf https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2017/ballerina/