We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken om ons te helpen bij de programmering en de organisatie. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier.

Programma


  • woensdag 9 dec. 20-22 uur: Architectuur en kunst in de Hanzesteden door Joris van Sleeuwen, 't Perron
  • zondag 13 dec. 14-15 uur: Muziek met een verhaal,  't Perron
  • donderdag 17 december 20.00 uur: Webinar Positieve Gezondheid

woensdag 9 dec. 19.30-20.30 en 21.00-22.00 uur Joris van Sleeuwen over Architectuur en kunst in de Hanzesteden, glorie van een gouden tijd, in 't Perron

 

Het Hanzeverbond was een samenwerking van de handelssteden rond de Oostzee en aan de Noordzee en beleefde een hoogtepunt in de late Middeleeuwen. De koggeschepen met rijke koopwaar zwermden uit over dit hele gebied. De steden Bremen, Hamburg en Lübeck ontleenden er hun identiteit aan. Ook steden in Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, België en Nederland maakten deel uit van het Hanzeverbond.

 

De welvaart was hier hoog en architecten en kunstenaars kregen prestigieuze opdrachten. De baksteenarchitectuur floreerde en de gebouwen waren gevuld met (houten) beelden en altaarstukken.

 

Bremen, Lübeck, Rostock, Brugge, en de Nederlandse IJsselsteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen getuigen nog steeds van de hoogwaardige stedelijke cultuur die hier ooit bloeide.

 

Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.

 

Opgave via de website van Bibliotheek Dommeldal:

Er is maar een beperkt aantal plaatsen!


zondag 13 december 14.00-15.00 uur 't Perron: Muziek en Verhalen in de kersttijd

 

We weten nog niet of er "live" geluisterd kan worden in 't Perron. Maar we bereiden ons toch voor. Muziek, ontmoeting, verhalen, het zijn belangrijke onderdelen en uitingen van het mens-zijn. Dat willen we zo lang mogelijk proberen vol te houden. Meer informatie volgt!


donderdag 17 december 20.00 uur: Webinar Positieve Gezondheid

 

Sprekers uit verschillende disciplines (huisarts, GGD, gemeente Heeze-Leende) zullen uitleggen wat het belang van Positieve Gezondheid is. Uiteraard gaan zij ook in op wat wij daar zelf mee kunnen doen. U hoort nog hoe u dit webinar kunt beluisteren en bekijken.