We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken om ons te helpen bij de programmering en de organisatie. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier.

Programma


  • zondag 4 okt. 14-16 uur: Schrijfster Marjan Berk, 't Perron plus webinar
  • donderdag 5 nov. 20-22 uur: Bestuurlijke toekomst Heeze-Leende door prof. Klaartje Peters, 't Perron
  • donderdag 19 nov. 20-21 uur: Webinar Positieve Gezondheid
  • woensdag 9 dec. 20-22 uur: Architectuur en kunst in de Hanzesteden door Joris van Sleeuwen, 't Perron
  • zondag 13 dec. 13-17 uur: Middag met verhalen en muziek, 't Perron

zondag 4 okt. 14-16 uur: schrijfster Marjan Berk, 't Perron

 

De schrijfster Marjan Berk, bezoekt Heeze op zondag 4 oktober op uitnodiging van Seniorenvereniging kbo Heeze en Vrienden van de Bieb Heeze-Leende.

Marjan Berk werd in 1932 geboren in Zeist als Marie-Jeanne van Baaren. Ze werd bekend door cabaret, toneel, musical, film en televisie. In 1994 ontving zij de Televizierring voor de 66-delige tv-serie Vrouwenvleugel.

In 1981 schreef zij haar eerste boek 'Nooit meer slank' waarna meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken volgden. In 2007 schreef ze Vertigo, een spannend verhaal over ouder worden, maar vooral over de vergezichten die het leven altijd weer voor je in petto blijken te hebben. 

Momenteel verzorgt ze columns in het Algemeen Dagblad, Eindhovens Dagblad en op YouTube vind je een gesproken column, opgenomen in Corona-tijd . Verder is ze druk met haar volgende boek waar ze ook over zal vertellen.

Vanwege de Corona-maatregelen zijn er slechts 50 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij. Boekhandel Lektura is aanwezig met boeken van de schrijfster, die zij in de pauze of na afloop zal signeren. 

We heten u van harte welkom met n kopje koffie/thee in het Perron in Heeze. De toegangsprijs is €10.

Deze lezing wordt georganiseerd samen met de KBO-Heeze. Niet KBO-leden kunnen kaarten bestellen bij Aletty Braun, acmvanrossum@gmail.com of tel. 0614785775.

 

 


woensdag 9 dec. 20-22 uur Joris van Sleeuwen over Architectuur en kunst in de Hanzesteden, glorie van een gouden tijd

 

Het Hanzeverbond was een samenwerking van de handelssteden rond de Oostzee en aan de Noordzee en beleefde een hoogtepunt in de late Middeleeuwen. De koggeschepen met rijke koopwaar zwermden uit over dit hele gebied. De steden Bremen, Hamburg en Lübeck ontleenden er hun identiteit aan. Ook steden in Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, België en Nederland maakten deel uit van het Hanzeverbond.

 

De welvaart was hier hoog en architecten en kunstenaars kregen prestigieuze opdrachten. De baksteenarchitectuur floreerde en de gebouwen waren gevuld met (houten) beelden en altaarstukken.

 

 

Bremen, Lübeck, Rostock, Brugge, en de Nederlandse IJsselsteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen getuigen nog steeds van de hoogwaardige stedelijke cultuur die hier ooit bloeide.

 

Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.


Nadere informatie over de andere activiteiten volgt binnenkort.