Persbericht

 

Ben Pollmann neemt afscheid als voorzitter van de Stichting Bibliotheek Heeze-Leende!

 

Na 9 jaar bestuurswerk, waarvan 5 jaar als voorzitter, neemt Ben Pollmann op 1 november a.s. afscheid. Een periode waarin veel werd bereikt samen met de gemeente, Bibliotheek Dommeldal, overige bestuursleden en de 'Vrienden'. 

 

In 2013 kwam het voortbestaan van de bibliotheek in Heeze-Leende in gevaar, vooral door voortdurende bezuinigingen. Door een aantal betrokken inwoners werd toen de Stichting Vrienden van de Bieb opgericht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de redding van de bibliotheek voor Heeze-Leende.

Ben kijkt terug op een vruchtbare periode; in samenwerking met gemeente en de bibliotheek werd veel bereikt.  Hoogtepunten waren het Symposium 'Toekomst van de dorpsbibliotheek' o.l.v. Job Cohen, het maken van een bibliotheekvisie samen met de gemeente die unaniem door de Raad werd aangenomen, het aantrekken van Bibliotheek Dommeldal als professionele partner en de vestiging van bibliotheekpunten in Sterksel en Leende. 

De bibliotheek is en blijft daardoor sterk in onze gemeente!

 

Nu is voor Ben het goede moment aangebroken om de voorzittershamer over te dragen. In Toon Bosmans hebben wij een enthousiaste opvolger gevonden. Met ambities te over om de brede functie te laten zien van de (dorps-) bibliotheek en met elkaar te werken aan:

* Geletterde samenleving : alles wat met lezen te maken heeft; basisvaardigheden ontwikkelen

* Participatie in informatiesamenleving : op gebied van taal, digitaal, gezondheid

* Leven lang ontwikkelen : iedereen doet mee dmv trainingen, onderwijs, workshops, kennis uitdragen.

 

Op zaterdag 30 oktober a.s. wordt de opening van het bibliotheekpunt in de Schammert feestelijk gevierd met het Bibliotheek Event : Leende Leest Leert en Leeft en u kunt kennismaken met wat deze bibliotheek u te bieden heeft!

Dit is dan ook het moment van het afscheid van Ben en treedt Toon Bosmans aan als nieuwe voorzitter.